Mød vores auktionariusser: Brian Ruddy Tufvesson

Kopenhagen Fur Brian

Om lidt kan han fejre 20 års jubilæum på Kopenhagen Fur. Siden 2004 har han haft særlig tæt kontakt med kunderne gennem sit job som kundechef. Mød Brian Ruddy Tufvesson, der oplever en god synergi mellem jobbet som kundechef og auktionarius.

For et år siden begyndte du som auktionarius ved Kopenhagen Fur, hvorfor gjorde du det?

Jeg har tidligere stået for meget af planlægningen omkring auktionerne, så jeg tænkte, at det kunne være sjovt at tage det sidste skridt og komme ind i auktionssalen og sælge. Der skal jo hele tiden frisk blod til. Jeg har den fordel, at jeg kender rigtig mange af kunderne både ved nummer i auktionssalen, men også ved ansigt og navn, fordi jeg gennem mit job som kundechef har haft med kunderne at gøre i så mange år. Så der har jeg en fordel.

Hvad tiltalte dig ved opgaven som auktionarius?

Det var auktionerne og den store kundekontakt, der er fem gange om året under auktionerne, der i første omgang tiltalte mig ved jobbet hos Kopenhagen Fur. Når man arbejder med tal og økonomi, kan man jo hurtigt komme til at sidde stille bag ved en computer, og det bliver kedeligt i længden. Så opgaven som auktionarius var den ultimative udfordring for mig.

Hvordan forberedte du dig på opgaven som auktionarius?

Jeg har været så heldig, at jeg har været en del af et træningsforløb med auktionariusgruppen, før jeg selv blev auktionarius, hvilket var rigtig godt. Men i sidste ende er man nødt til at tro på sig selv og tro på, at du kan bevare roen, når du tager det store skridt op i midten.

Som ny auktionarius, hvilke udfordringer møder du så ved opgaven?

Det, der har været sværest indtil videre, er, når vi har arbejdet med en bund, altså hvor vi ikke har måttet sælge til mere end for eksempel fem procent under prisen for at beskytte markedet. Og hvis man så rammer det niveau. Dér har det været rigtig godt, at have nogle gode auktionariusser ved sin side. Derudover har det været en udfordring at vænne sig til at tælle på engelsk - og tælle rigtigt. Når du tæller hurtigt og peger samtidigt og gør en masse andre ting også, så kan du pludselig komme til at springe nogle tal over eller sige det samme tal flere gange. Sådan nogle dumme fejl, og det går jo, men der skal ikke være for mange af sådanne fejl.

Sætter du dig så ned og øver dig i at blive stærk til at tælle på engelsk?

Ja, altså de første gange jeg var oppe og sælge, jeg tror det var ved februar-auktionen, der gik jeg en tur her på matriklen inden, hvor jeg øvede mig i at tælle på engelsk. Det er vigtigt, at teknikken er helt på plads, så jeg ikke skal koncentrere mig om det, når der er så mange andre ting, jeg skal holde styr på i salen.

Til dagligt er du kundechef, hvad kan du tage med dig fra det job over i opgaven som auktionarius?

Jeg kan helt sikkert tage med mig, at kunderne kender mig og har respekt for mig, for de ved godt, at hvis de laver numre eller prøver på at hyle mig ud af den, så har jeg en autoritet, der gør, at jeg bedre kan sige fra, fordi jeg også er kundechef, og de skal snakke med mig efter auktionerne.

Har du et eksempel på dette, altså hvor respekten fra kunderne har været tydelig?

Nej, jeg har faktisk ikke et konkret eksempel på dette. Men jeg tror måske, jeg har fået lidt længere snor i mine første gange som auktionarius end andre auktionariusser.

Og omvendt, hvad kan du så hive med dig fra auktionariusopgaven og over i dit job som kundechef?

Til dagligt sidder jeg jo meget med tal og går måske ikke så meget op i skindtypen, og der er det klart, at når du som auktionarius begynder at sætte dig meget ind i det specifikke produkt, vi sælger, jamen så skaber det en anden respekt blandt kunderne. Så det kan jeg tage med mig uden for auktionssalen i mit daglige job. På den måde er der en god synergi mellem de to jobs.

Så det skaber respekt i begge job, at du kan koble de to opgaver sammen?

Ja, helt klart, der er god synergi imellem de to job. Men der er en balance, som kan være rigtig svær, for en del af mit job som kundechef er jo også at holde øje med, om der er nogen, der køber mere, end hvad de har betalt depositum for. Når jeg så står i midten som auktionarius, så skal jeg jo helst ikke lade mig påvirke af, hvem jeg giver buddet i forhold til, om jeg inderst inde er ved at tro, at kunden har købt for meget. Den balance skal jeg jo gøre, når jeg ikke selv står på podiet, men sidder bag skrivebordet som kundechef. Det er vigtigt ikke at tage med mig ind i auktionssalen, for så vil det jo kunne påvirke, om vi får den rigtige pris. Så det er lidt bagsiden af medaljen, eller det er måske så meget sagt, men det er en vigtig balance. Når man er auktionarius, så skal man ind og sælge, og så er nummeret på køber lige meget.