IFF lancerer bæredygtighedsstrategi

Kopenhagen Fur Furmark

International Fur Federation har udarbejdet en omfattende bæredygtighedsstrategi for den globale pelsbranche. Strategien hedder ”The Natural Fur Strategy” – Strategien for Naturpels – er bygget op på tre søjler: Dyrevelfærd, miljø og mennesker. Det er den første af sin slags, og FURMARK spiller en helt central rolle i forhold til at føre ambitionerne ud i livet.

- IFF er stolt over at lancere denne ambitiøse bæredygtighedsstrategi. Ambitionerne for fremtidens pelsbranche er bl.a. baseret på FN’s Verdensmål. Den består af banebrydende globale initiativer og klare mål, der vil bevæge branchen i en endnu mere bæredygtig retning. Pels er et af de mest bæredygtige materialer, indbegrebet af slow fashion. Dertil kommer, at branchen omsætter for omkring 30 mia. USD om året og beskæftiger hundrede tusinder af mennesker over hele kloden. Alle disse mennesker har en rolle at spille i at nå vores ambitiøse mål, og det vil denne strategi vil hjælpe dem med. At skubbe på forandringer i så kompleks en sektor er ikke nemt, men det forventes og det er det rigtige, siger Mark Oaten, adm. direktør i IFF.

Bæredygtighedsstrategien blev lanceret på en event hos den danske ambassade i London den 17. februar i år forud for London Fashion Week. Der var indlæg fra bl.a. moderedaktør på British Vogue Gianluca Longo, designer Ineta Joksaite og minkavler John Papsø.