Voxpop: Enighed om det positive i 100 pct. salg

På februar-auktionens tredje dag er mange avlere begyndt at danne sig et overblik over situationen. Til trods for lavere priser, er de fleste enige om, det er positivt, at der næsten bliver solgt 100 procent hele vejen rundt.

Henrik Hansen, Kibæk, 1.300 tæver

- Efter at have fulgt auktionen så synes jeg, det kunne have været meget værre. Priserne er selvfølgelig lave, men der bliver trods alt solgt noget. Jeg tænker, at hvis de (Kopenhagen Fur, red.) får solgt ud resten af året, så går det nok. Der er i hvert fald grund til optimisme. De andre auktioner har jo ikke haft fuldt salg, så indtil nu er det da positivt, at vi har.

Lars Jensen, Holstebro, 2.100 tæver

- Vi er tilfredse med, at der bliver solgt noget. Jeg tror ikke, vi ser mærkbare stigninger i år, men jeg tror, at priserne stiger til næste år, jeg er i hvert fald optimistisk i forhold til udsigterne. Hvis der nu kun var blevet solgt 60 procent, så havde det nok taget et par år, for så vidste vi, at der lå skind tilbage, men det ser ud til, at vi trods alt får solgt alt.

Niels Viggo Bjerre, Thyholm, 1.600 tæver

- Jeg kan ikke være andet end glad for, at der bliver solgt ud. Det er altså positivt. Jeg synes faktisk også, at priserne er bedre end måske forventet, og det er trods alt bedre tegn. Der er grund til optimisme, man kan selvfølgelig spekulere på, om der også kan blive solgt ud resten af året, men det er kun godt med lidt sund skepsis.

Laszko Papp, Holstebro, 2.200 tæver

- Denne auktion er fin nok, det er ikke som alle ønskede med priserne, men alt bliver solgt. Det er godt, det er trods alt også kun den anden auktion, og det er bedre med 100 procent salg end 80, det giver sig selv. Køberne ser ud til stadigvæk at være interesserede, så vi ved, det ikke er på grund af den kvalitet, vi leverer. Vi kan kun gøre vores bedste, det samme kan Kopenhagen Fur, og det gør de også, når alt bliver solgt her.

Jens Overgaard, Sæby, 2.000 tæver

- Det er ret godt, når man tænker på, at alt bliver solgt. Jeg har været med i mange år, og jeg ved, man ikke skal spare op på skind, det skal sælges. Priserne er, som man kan forvente. Vi har jo i noget tid talt om, at der måtte komme et prisfald. Man kan ikke gøre andet end at gøre sit bedste og holde sig i skindet, så skal det nok gå.