Swakara Toplot solgt til Grækenland og Rusland

White Swakara endte med den højeste pris af lørdagens to Top Lots i Swakara. Panagiotis Siaraferas og Ana Lorenzi Siaraferas fra den græske virksomhed Etherion Fur Collection bød højest.  Swakara Top Lottet blev købt for 840 kr. pr. skind.

Panagiotis Siaraferas gik forsigtigt frem under auktionen grundet den nuværende økonomiske situation, men han understregede, at de har været på markedet i lang tid:

- Vi ved, at der kommer perioder, hvor markedet går ned, men vi ved også, at vi bare skal forholde os i ro og vente til det vender.

Friske nye styles

- Der er en helt unik skønhed over det, og man kan bruge det hele året rundt, forklarede hans kone Ana Lorenzi Siaraferas om, hvad der gør Swakara specielt for hende.

De er endnu ikke helt sikre på, hvad de skal bruge deres Top Lot til, men de planlægger at lægge skindet i deres datters hænder:

- Vi beder nok vores datter, som er designer, om at fremlægge nogle friske nye styles til vores Swakara.

Panagiotis Siaraferas og hans bror Apostolos er specialister i at arbejde med Swakara, og de har gjort det i næsten ti år. Men virksomheden startede længe før det i 1985 og er nu ved den tredje generation. Så Etherion Fur Collection er veletableret og velkendt i hele verden.

Toplottet i Black Swakara blev købt af kommisionæren Susanna Ribak til en russisk kunde. Det er ikke ofte, man ser Swakara i russiske designs, men det stoppede ikke haute couture-designeren Katharina Hasse fra at købe årets ene Top Lot, som hun vil bruge i sin næste kollektion.

Swakara er stadig ikke så udbredt, som det har potentiale til at blive på markeder som Rusland og Kina. Derfor var det en stor succes, at lørdagens Black Swakara Top Lot blev solgt til en russisk kunde. Katharina Hasse fra den russiske designvirksomhed Xassa kom med det endelige bud på 820 kr., der sikrede hende Swakara Top Lottet.

- Jeg købte det, fordi Swakara er min yndlingspels at arbejde med, sagde hun kort efter købet.

Katharina Hasse designer og producerer haute couture i pels til hendes kunder hos Xassa. Alle hendes designs er speciallavede og hun er ikke i tvivl om, hvad hun skal bruge hendes nye Swakara til, men det er en hemmelighed indtil videre. Hun kunne dog afsløre, at hendes Black Swakara kommer til at indgå i den næste kollektion.