Februar-auktionen er kommet godt fra start

Mandag var startskuddet på den årlige februar-auktion, og de første prislejer blev etableret i auktionssalen, der var fyldt godt op allerede fra morgenstunden.

"Stemingen er god, og auktionen er på mange måder begyndt som forventet med mange kunder i huset. Vi har omkring 530 kunder i alt, hvoraf køkkenchefen har bespist 330 asiater," siger chefauktionarius Per Knudsen og tilføjer, at der deraf er 80 nye kunder, som har fået visum i forbindelse med auktionen.

Palomino-hanner var det første, der kom under hammeren, og det store fremmøde gav god konkurrence og prisstigninger i forhold til januar-auktionen.

Palomino-hanner blev solgt til en gennemsnitspris på 622 kroner, hvilket er en prisstigning på 17 procent, mens Palomino Velvet-hanner blev solgt til en gennemsnitspris på 756 kroner, som resulterer i en prisstigning på 13 procent. Palomino-tæver blev solgt for 446 i gennemsnit, hvilket udgør en stigning på 16 procent, mens Palomino Velvet-tæver fik en stigning på 6 procent, da gennemsnitsprisen blev 511 kroner.

"Prismæssigt har vi et afsæt, hvor Classic får en større stigning end Velvet. Det er ikke på grund af større efterspørgsel af Classic, men fordi prisen på Velvet i forvejen ligger højt. Så det er de store gode skind, der får en merpris," siger Per Knudsen.

Silverblue blev som den næste minktype under hammeren mandag solgt på linje med Palomino.

Per Knudsen fastslår, at auktionen er kommet godt fra start, men understreger samtidig, at mængden i dag kun udgør ti procent af det samlede udbud ved februar-auktionen, der løber frem til og med lørdag.