Kopenhagen Fur og Tivoli forlænger sponsoraftale med tre år


Verdens største pelsauktionshus, Kopenhagen Fur, og Tivoli har indgået aftale om at forlænge det nuværende sponsorsamarbejde. Det betyder, at Kopenhagen Fur bliver officiel sponsor for Pantomimeteatret. Det er Kopenhagen Furs største kulturelle partnerskabsaftale, og den indbringer Tivoli et større øremærket beløb til Pantomimeteatret. Aftalen løber til og med 2017.

Det andelsejede pelsauktionshus Kopenhagen Fur er verdens største auktionshus for pels med en auktionsomsætning på 8,1 milliarder kroner i 2013/14. Kopenhagen Fur indtager en verdensledende rolle inden for minkavl og spiller en ikke uvæsentlig rolle for dansk eksport. Minkskind udgør en tredjedel af den samlede danske eksport til Kina/Hongkong, og alene i Danmark er mindst 6.000 mennesker direkte beskæftiget med minkproduktion.

- Vi er glade for at fortsætte det gode samarbejde, som vi har etableret med Tivoli gennem de seneste tre år, hvor vi har været hovedsponsor for Jul i Tivoli. Vi ønsker nu at støtte et af Tivolis mest kendte og elskede samlingspunkter, Pantomimeteatret, da teatret har en fantastisk evne til at appellere til gæster i alle aldre fra ind- og udland. Både Tivoli og Kopenhagen Fur har en førende position i verden på hver vores felt, og vi har begge bygget vores stærke brands ved at satse kompromisløst på kvalitet, traditioner og fornyelser. Dette er så fornemt eksemplificeret ved Pantomimeteatret, siger direktør for public affairs Sander Jacobsen, Kopenhagen Fur.

Tivolis underdirektør for Brand & Kommunikation Tivoli Dorthe Weinkouff Barsøe siger: 

- Vi har været meget tilfredse med samarbejdet og hilser forlængelsen af sponsoratet med Kopenhagen Fur velkomment. Det giver os mulighed for fortsat at udvikle Pantomimeteatret til glæde for vores gæster fra ind- og udland. Vores gæster får oplevelser i verdensklasse som det fortsatte sponsorsamarbejde bidrager til. I tilgift sætter vi fokus på København, som et sted, hvor ballet og dans er en del af det kulturelle tilbud.

 

Fakta om Pantomimeteatret i Tivoli:

Pantomimen har sine rødder i de over 400 år gamle italienske Commedia dell'arte-farcer fra renæssancen. Det nuværende Pantomimeteater har eksisteret i Tivoli siden 1874 og er den ældste eksisterende og eneste bygning i Tivoli, der er fredet. Det nuværende teater blev  opført af arkitekt, professor J.V. Dahlerup, som også har tegnet Det. Kgl. Teaters Gl. Scene.

Intet andet sted i verden finder man et teater magen til Pantomimeteatret. Det samme gælder for teatrets klassiske pantomimeforestillinger. De ældste af dem repræsenterer en ubrudt dansk tradition på mere end 200 år. På teatret opføres i sommersæsonen dagligt pantomime-forestillinger med gennemgående karakterer som Harlekin, Columbine, Kassander og Pjerrot. I år opføres næsten 300 forestillinger, hvor man kan opleve danserne fra Tivoli Ballet Teater i såvel pantomimer som klassiske og moderne  balletter. På balletrepertoiret i år er klassikeren "Sylfiden" og to nye moderne værker, skabt specielt til teatret, samt eventyrballetten "Svinedrengen".  Tivoli Ballet Teater ledes af Peter Bo Bendixen.